Remco (Senior Transport Planner)

Remco is vanaf 2017 werkzaam geweest als Transportplanner bij verschillende logistiek dienstverleners. In 2022 is hij begonnen bij een voorgaande werkgever als Resource Planner. Voor zijn eigen klanten verwerkte hij de orders en schakelde met productieplanning. Voor de te verzenden orders schakelde Remco met de transportafdeling en op deze manier was Remco spil in het volledige proces. In 2023 is Remco begonnen als Planner bij zijn voorgaande werkgever. Hij was verantwoordelijk voor het inplannen van 12 monteurs door Nederland. Daarnaast had hij de vrijheid om processen te verbeteren en deze ook te implementeren. Zo heeft Remco met IT samen een software opgesteld waarin de orders met toebehorende informatie in één overzicht duidelijk te vinden zijn. Excel en Googlesheets heeft hij een koppeling tussen gecreëerd waardoor er één duidelijke database ontstond. Ook het stukje voorraadbeheer heeft hij verbeterd. Er was vaak een te kort aan materialen en daarom heeft hij een koppeling gemaakt tussen de planning en het warehouse. Om zo voor inkoop een duidelijk beeld te creëren wat er besteld moet worden. Omdat het bedrijf failliet is gegaan is Remco nu op zoek naar een leuke uitdaging waar hij zijn kennis kan gaan inzetten.
 
Remco heeft een goed oog voor procesverbetering en heeft dit bij een vorige werkgever op een goede manier weten te gebruiken. Hij had al snel door dat het veel tijd zou besparen als de urenregistratie digitaal gedaan kon worden in plaats van dat alle formulieren handmatig werden ingevoerd. Dit resulteerde in een tijdbesparing van 12 uur per dag. Hij kan goed het overzicht bewaren. Daarnaast houdt Remco van doorpakken. Taken die niet binnen zijn takenpakket vallen pakt hij toch op. Dit maakt Remco een fijne collega die altijd bereid is om anderen te helpen. 

Remco is in overleg fulltime beschikbaar en hij heeft een salarisindicatie van € 4.000, - bruto per maand. 

Werkzaamheden

  • Planning opstellen voor 12 monteurs door Nederland;
  • Gemiddeld 15 klussen per dag;
  • Schakelen met klanten over de afspraken;
  • Een nieuwe database geïmplementeerd waar de orders automatisch in kwamen met alle informatie;
  • Googlesheets en Excel aan elkaar gekoppeld zodat alles werd doorgevoerd;
  • Ook heeft hij een koppeling tussen de planning en het warehouse geimplementeerd, zodat de inkoop afdeling ten alle tijden een duidelijk beeld had van welke materialen moesten worden besteld.

Functie

Senior Transport Planner

Leeftijd

36

Woonplaats

omgeving Culemborg

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits

Computervaardigheden

Microsoft office (Word, Excel, Powerpoint), Ortec, Smarttour